Tekstschrijver overheid voor duidelijke taal

Tekstschrijver overheidAls tekstschrijver overheid zorg je ervoor dat de vaak onbegrijpelijke overheidstaal omgezet wordt in een veel duidelijker verhaal. Ondanks het feit dat er niets aan de inhoud en de boodschap van de tekst verandert, is de tekst door toedoen van de tekstschrijver overheid voor de burger veel beter te begrijpen en veel gemakkelijker te lezen. Bovendien leveren ze een positieve interactie op.

Tekstschrijver overheid zorgt voor begrijpelijke taal

Tekstschrijver overheid vertaalt gecompliceerde teksten gelardeerd met overheidsjargon in begrijpelijke taal. Ondanks het feit dat in de teksten in overheidstaal en in die van de tekstschrijver overheid precies hetzelfde verteld wordt, is er sprake van totaal verschillende teksten. Als tekstschrijver overheid werk je mee aan heldere communicatie richting de burger. Je maakt als het ware een tekstuele brug waar beide partijen echt iets aan hebben.

Waarom die ingewikkelde ambtenarentaal?

Nog steeds ergeren heel veel mensen zich aan de vaak onbegrijpelijke teksten van de overheid. Ook na een aantal keren lezen weet Jan met de pet niet wat er nou precies bedoeld wordt. Mensen vragen zich af waarom dit nodig is en waarom de ambtenarentaal zo ingewikkeld moet zijn. Niets voor niets zorgt ambtenarentaal al jarenlang voor verwarring en is het aantal klachten al lang niet meer te tellen.

Aan de inhoud wordt uiteraard niet getornd

Overheden die het goed met hun burgers voor hebben en daadwerkelijk hechten aan communicatie richting de burgers, die doen een beroep op een tekstschrijver overheid. Als geen ander is deze specialist in staat ambtenarentaal te vertalen naar een begrijpelijke tekst, zonder dat aan de inhoud getornd wordt. 

Burger voelt zich meer betrokken

De burger zal meer begrijpelijke taal waarderen en zich meer betrokken gaan voelen bij het beleid van de overheid en bovendien zich meer betrokken voelen bij de soms inderdaad prima plannen die er zijn, maar die door de ingewikkelde taal vaak niet doordrongen tot de inwoners van een gemeente.

Heeft communicatie voor de overheid wel of geen prioriteit?

Als overheden echt vinden dat communicatie met de burger belangrijk is, dan wordt een tekstschrijver overheid ingeschakeld. Zo niet, dan heeft communicatie met de burger dus echt geen enkele prioriteit en zal de ergernis bij die burgers alleen maar meer toenemen. Bewezen is ondertussen dat de interactie tussen burger en overheid duidelijk beter wordt als een tekstschrijver overheid gezorgd heeft voor begrijpelijke taal en kan de overheid ook al reken op meer steun voor bepaalde plannen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *