Sushi Barendrecht voor een heerlijk diner

Sushi BarendrechtWoon je Barendrecht Hou jij ook zo van de gerechten uit de japanse keuken? Dan hou je zeker van sushi. En dan is deze tekst al helemaal een aanrader voor jou om te lezen. Hier ga ik namelijk allemaal interessante dingen vertellen over sushi. Laten we beginnen met de vraag: Wat is sushi nou eigenlijk? Zoals je waarschijnlijk al weet is sushi een gerecht uit de japanse keuken wat altijd bestaat altijd uit afgekoelde gekookte rijst en vaak ook uit zeewier. Sushi rijst is niet zomaar gekookte rijst. Sushi rijst is namelijk met rijstazijn gezuurd. Dit wordt dan weer gecombineerd met andere ingrediënten zoals zalm, zeewier, avocado, komkommer, tonijn, kip, aardappel, kaas, mango, paling, beef, garnaal, krab, tofu, zeebaars, octopus, ei, makreel, aardbei, ananas en nog veel meer.

Er zijn dus enorm veel verschillende sushi soorten maar wat ze allemaal gemeenschappelijk hebben met elkaar is dat er altijd rijst in zit. Sushi wordt bijna altijd geserveerd met gember, wasabi en sojasaus. De rijst die gebruikt wordt om sushi mee te maken wordt ook wel meshi genoemd en heeft korte, dikke korrels en is enorm kleverig, zodat de rijst goed te kneden is en de diverse hapjes tegen elkaar blijven aanpakken. Sommige mensen noemen het ook wel lijm rijst. Bij de meerheid van de sushi soorten wordt zeewier gebruikt. Deze zeewier wordt ook wel nori genoemd. Oorspronkelijk werd dit gewonnen door wier afteschrapen van de kades in de japanse havens en dit vervolgens op een steen in de zon te drogen. Maar tegenwoordig wordt de plant met netten gekweekt die aan de zee gespannen zijn. Dit wordt dan mechanisch geoogst en in gedroogd in dunne plakken en tot slot in kant en klaar op maat gesneden.

Soorten Sushi 

Sushi kent meerdere soorten namelijk maki, nigiri, oshi, inari en chirashi. De meest bekendste soort sushi is maki. Maki betekent letterlijk gerold. Bij maki wordt de rijst samen met met andere ingrediënten op een vel zeewier gelegd en daarna super strak in een cilinder opgerold en vervolgens in 6 of 8 stukken gesneden. Maki kent 2 sub soorten namelijk futomaki en hosomaki. Bij hosomaki wordt er meestal maar een ingrediënt opgerold zodat je met een dunne cilinder met een diameter van ongeveer 1 centimeter eindigt. Bij futomaki worden er tot wel 3 ingrediënten opgerold zodat je eindigt met een smaakvolle dikkere rol.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *