Sieraden Helmond

Sieraden Helmond

 

Sieraden, zijn de perfecte aanvulling voor een elegante look. Armbanden, kettingen, oorbellen en ringen, welk sieraad je ook kiest, ze geven stuk voor stuk je outfit extra klasse. Opzoek naar het perfecte sieraad? Keuze genoeg in Helmond! Maar hoe onderhoud je je sieraden eigenlijk het best? Ik vertel het je in deze blog!

Hierop moet je letten als je sieraden draagt

Sieraden bestaan in verschillende materialen. Elk soort materiaal reageert anders als je het draagt. Zilver is bijvoorbeeld vatbaar boor krasjes en oxideert makkelijk. Om je sieraden uit Helmond langer mooi te houden, zijn er wel een aantal dingen waarop je kunt letten als je sieraden draagt.

 

Doe sieraden pas om na de make-up

Make-up, haarlak, crèmes en andere cosmetische producten bevatten chemicaliën die slecht zijn voor je sieraden. Als je je sieraden pas draagt na het opdoen van make-up, dan verkort dit de blootstelling aan schadelijk stoffen en verkleint het de kans op schade.

 

Vermijd het dragen van sieraden in het zwembad

Dit geldt voornamelijk voor sieraden die gemaakt zijn uit metaal. Metalen sieraden reageren namelijk slecht op chloor en wanneer ze in aanraking komen met chloor, kan dit zelfs leiden tot kleurveranderingen.

 

Ook sporten met sieraden is geen goed idee

Wanneer je sieraden draagt, kan je harde klappen tijdens het sporten best vermijden. Deze klappen kunnen schade aanrichten. Daarnaast is ook zweten niet goed voor de sieraden. Doe ze dus altijd uit voordat je gaat sporten!

 

Hoe maak je sieraden schoon?

Hoe je je sieraden schoonmaakt, hangt af van het materiaal waaruit ze gemaakt zijn. In het algemeen maak je sieraden makkelijk schoon met een zachte doek en warm water. Bij metaal kan je het best kiezen voor een pluisvrije doek. Vermijd ook keukenpapier, want deze kunnen krasjes veroorzaken. Edelstenen zijn delicaat, daarom moet je oppassen dat je geen te warm water gebruikt als je edelstenen sieraden reinigt. Ook hier kan je beter keukenpapier vermijden om krasjes tegen te gaan!

 

Hoe bewaar je je sieraden het best?

Als je je sieraden lang mooi wilt houden, dan is het ook belangrijk dat je ze zorgvuldig bewaart. Voor alle sieraden, afhankelijk van het materiaal, geldt: hou ze uit de buurt van warmte en natuurlijk zonlicht. De beste manier om sieraden te bewaren is in een juwelendoos of een zakje dat speciaal dient voor het opbergen van sieraden. Ook luchtdichte ziplock zakjes van polyethyleen zijn een perfect alternatief. Kies daarentegen nooit voor rubberen containers, want rubber kan de aantasting van sterling zilver bespoedigen! Plaats de juwelen op een droge plaats, dus nooit in de badkamer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *