Lean zorg begint bij jezelf

Het is voor veel mensen niet bekend dat lean zorg een steeds grotere rol speelt in de samenleving. Voor veel mensen is het überhaupt een raadsel wat er bedoelt wordt met lean zorg. Dat is ook niet zo gek aangezien het ook relatief nieuw is. Althans het lean werken speelt al sinds de jaren 90 mee maar het heeft steeds meer voet aan wal gekregen in de zorg. Maar wat is lean zorg dan? En waarom is het zo efficiënt en populair? Lees dat nu snel verder in deze blog over de lean zorg!

Het nieuwe werken

Lean is eigenlijk een soort filosofie in welke sector dan ook. Met lean wordt eigenlijk bedoeld dat het bedrijf, of dit nou een fabrikant is of een zorginstelling, zich richt op waarde creëren voor de klant. In dit geval is de klant eigenlijk gewoon de patiënt. Het waarde creëren ontstaat door het proces te perfectioneren waardoor verspilling voorkomen wordt. Verspilling in de vorm van tijd en geld. Denk aan overtallige uren van personeel dat zit te wachten op locatie. Wanneer dit efficiënter wordt ingedeeld hebben zowel het behandelend personeel als de patiënten hier baat bij.

Zorg in Nederland

In oktober, 2011, is in Nederland de stichting lean opgericht. Deze stichting is opgericht in samenwerking met Achmea. Dit is slechts een voorbeeld van hoe recent de ontwikkelingen zijn. De oorzaak dat lean zorg zo erg voet aan wal krijgt in Nederlands is voornamelijk door het grote tekort aan zorgpersoneel. Dit zorgt voor overvolle werkweken met veel stress voor het zorgpersoneel. met lean zorg kan er veel efficiënter gehandeld worden. Iets wat nu essentieel is geworden aangezien er dus een tekort is. Wanneer er nu gehandeld zou worden via traditionele wijze zal dit grote tekorten veroorzaken. Het personeel zal zonder lean zorg opeens een flinke brok extra werk en stress krijgen. Voorkom dit door ook gebruik te maken van lean zorg. Zo zorgen we samen in Nederland dat het zorgpersoneel de lean zorg ontvangt die het verdient.

Gemak en kwaliteit

In de digitalisering in de wereld is het allemaal efficiënter geworden. Niet alleen de bedrijfswereld maar eigenlijk overal waar inzicht loont. Doordat men nu met lean zorg betere inzicht heeft in het totale werk en de werkprocessen kunnen er efficiëntere indelingen gedaan worden. Hierdoor weet het zorgpersoneel beter waar ze aan toe zijn en kunnen ze de indeling van de dag aanpassen. Zo trekt men dezelve handelingen samen waardoor het zorgpersoneel beter kan verzorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *