Landwinkel

De landwinkel biedt je de regio aan

Het hebben van de naam landwinkel doe je niet zomaar. Er zijn in Nederland een honderdtal landwinkel winkels die deze naam mogen dragen. Wat een landwinkel precies is zul je lezen in deze blog. Er zal ook ingegaan worden op de boerderijwinkel en wat daarbij komt kijken. Hoewel ze hetzelfde lijken is er een dergelijk verschil.

De landwinkel voor het milieu

Een landwinkel biedt je producten aan van een samenwerkende groep boerderij in een coöperatie. De coöperatie biedt de landwinkel producten aan die eerlijk en heerlijk zijn. Geen massaproductie maar ambacht. De producten zullen uit je streek komen maar door het landelijke samenwerkingsverband kan je ook gemakkelijk producten uit andere regio’s aanschaffen. Het bezoeken van een landwinkel is niet te vergelijken met een supermarkt aangezien het een echte beleving is van de Nederlandse cultuur met landelijke producten die met passie geproduceerd zijn. Tevens is het ook nog maatschappelijk verantwoord om aankopen te doen bij de landwinkel.

Ben jij wel eens in een landwinkel geweest?

De sfeer is het eerste wat je zal opvallen wanneer je boodschappen doet bij een landwinkel. In een boerse omgeving kun je in rust boodschappen doen met een goede sfeer. De producten zullen allen eerlijk zijn, dus geen slechte omstandigheden voor zowel dier of mens. De Landwinkel is ook geen concern maar een samenwerkingsverband tussen winkeleigenaren en de boeren zelf. Dit zorgt ervoor dat elke winkel uniek is in zijn aanbod maar ook in de uitstraling. Tevens als de boerderijwinkel zijn er buiten de boodschappen ook andere dingen te beleven. Denk maar eens aan gewoon wandelen in de omgeving of een leuke workshop om inzicht te krijgen in het boerenleven.

Wat kan je er allemaal doen?

Door de afgelegen locaties zijn er vaak ook andere activiteiten te beleven bij de landwinkels en boerderijwinkels. De omgeving zal meestal ruimte bieden voor leuke uitstapjes zoals een restaurant bij de boerderij maar ook bijvoorbeeld een bed en breakfast. Verder moet je denken aan rondleidingen op het erf of een kookcursus voor vrienden en familie. Dus wil jij misschien in het weekend met je familie een dagje er op uit? Denk dan eens aan de mogelijkheid voor een dagje uit naar een landwinkel waarbij je leuke activiteiten kan combineren met de nodige boodschappen. Het zal leuk zijn voor het hele gezin en iedereen zal er ook nog eens wat van opsteken. Het is namelijk wel een kijkje in de eeuwenoude Nederlandse keuken van tradities en cultuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *