Data analyse is een handige tool voor bedrijven om beter te presenteren

Data analyse

Tegenwoordig hebben we te maken met enorme hoeveelheden data die verwerkt moeten worden en hiervoor moeten we steeds meer rekenkrachten inzetten, want zoveel data is lastig te behappen. Daarvoor zijn er een aantal computer tools ingezet die jou hier goed bij kunnen helpen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van Data analyse en data mining. Data analyse en data mining zijn namelijk systemen die ervoor zijn gemaakt om jouw data keurig en nauwkeurig te meten en te checken. Data analyse en data mining zijn echter twee verschillende dingen.

 

Data analyse voor het analyseren van data

Data analyse is een heel belangrijk onderdeel van het hele data lezen proces, omdat deze enkel de data analyseren en hierbij gebruik maken van slimme herkenning algoritmes die ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk data kunt verwerken en vergelijken. Zo wordt het je makkelijk gemaakt om deze data zo snel en efficiënt mogelijk te bekijken en lezen. Iets wat je als mens maanden of jaren zou duren, omdat het gewoon zo ontzettend veel is. Daarbij kom je er vaak ook nog achter dat je als mens zoveel data helemaal niet kunt analyseren, omdat je gewoon niet zoveel rekenkracht en denk mogelijkheden hebt. Ga de hele duizenden pagina’s tellende onderzoeken lade maar eens doorlezen en elk woord analyseren om te zoeken naar een verband. Data analyse kan je helpen dit wel mogelijk te maken en met Data analyse zorg je er voor dat onderzoeken naar grote misdaden of miljoenen transactief van een bank of overheidsinstantie ineens mogelijk zijn, en dat het ineens geen jaren meer duurt om dit te onderzoeken. Daarnaast maakt Data analyse ook geen foutjes en weet je zeker dat je dus heel gemakkelijk de data analyseert en categoriseert.

 

Data mining om informatie te vinden

Data mining is een hele handige tool die je kan helpen nadat je de data geanalyseerd hebt met data analyse. Data mining is namelijk een tool die je data kan bekijken en verbanden kan leggen tussen teksten of paragrafen. Je kunt Data mining dus gebruiken om tussen die honderden namen een juiste naam te vinden of een bepaalde groep mensen te zoeken. Daarbij kun je Data mining ook gebruiken om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk data tegelijk bekijkt zodat het geen miljoenen uren duurt voordat dit keurig en netjes is afgerond. Data mining maakt geen fouten, dus je kunt heel gemakkelijk en efficiënt minnen in de data. Data mining is dan ook de best mogelijke tool voor dit soort werk en zorgt dat je heel goed meer kunt werken met de data.

 

Voor meer informatie over data analyse, neem eens contact op met Van Gemert Consultancy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *